Billede af Bussen
Shelter i pindeskoven
Køkkenhave i hytten
udsigt ud over marken
Fange haletudser
På tur i skoven
snobrød ved søen
sneen falder i hytten
tur i skoven 2
Leg på hyttens loft
Børnehaven Mælkevejen - en lille børnehave med skovhytte

Mælkevejen er en børnehave midt på Amager med plads til 43 børn i alderen 2,10 og frem til skolestart. Vi er så heldige, at have en del af en trelænget gård i Tokkekøb Hegn ved Hørsholm. Her kører 2 pædagoger og 12 børn til dagligt, hvor de udnytter de fantastiske oplevelser i den grønne natur - det være alt lige fra at børnene samler kastanjer og pjask er med vand ved søen til at de laver snobrød på bålet eller finder insekter i skovbunden. Som barn er man afsted med bussen til hytten hver 3. uge, hvor bussen også ind i mellem kører til Dyrehaven, zoo, stranden eller andre steder. Når skovbussen er kørt, er der 31 børn tilbage i børnehaven fordelt på to stuer med to voksne på hver stue.

I Mælkevejen har vi meget plads og tid til fordybelse med børnene. Vi går op i børnenes trivsel, leg og læring, og gennem nærvær, anerkendende pædagogik og omsorg sætter vi rammerne for en meningsfuld udvikling.

Vi tror på, at medbestemmelse og demokrati skaber et bedre fællesskab og har derfor møder, hvor børnene inddrages i aktiviteter og ideer, såsom udarbejdelse af den månedlige madplan.

Følg barnets hverdag og trivsel på KbhBarn

I Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune værdsætter vi det tætte samarbejde med forældrene. 

Derfor har alle forældre i kommunale og selvejende institutioner nu mulighed for at få adgang til hurtigere og lettere dialog med deres barns institution.

Systemet der gør dette muligt hedder KbhBarn. KbhBarn gør det muligt at følge barnets hverdag og trivsel digitalt via hjemmeside, intranet og apps.